De beste manier om studie en hobby’s te combineren

Als student is het niet makkelijk om de hobby’s die je al je hele leven lang doet te blijven combineren met een hogere studie. Eens je gaat studeren aan de universiteit of hogeschool in een vreemde stad, komt het er vaak niet van om nog te gaan sporten of andere hobby’s te blijven beoefenen. En dat is natuurlijk jammer, als je een sport in groepsverband doet als hobby, ga je niet alleen het sporten zelf, maar ook je vrienden missen. Als je een andere hobby hebt, zoals lezen, schrijven of handwerk, dan heb je geluk omdat je je hobby overal kunt uitoefenen.

shutterstock_388630330Ook jonge kinderen hebben hulp nodig

Maar ook jongere kinderen kunnen het moeilijk vinden om hobby’s te combineren met elke dag naar school gaan. De meeste kinderen vinden het erg leuk om een hobby te hebben, zoals voetbal, balletles of zelfs koken. Maar na de schooltijd moet er nog huiswerk gemaakt worden en daarna is het al gauw tijd om te eten en te gaan slapen. Dankzij scholen zoals de Montessori School Landsmeer leren kinderen zich op een natuurlijke wijze ontplooien. Ze werken in kleine groepjes en krijgen individuele begeleiding, ze mogen ook zelf kiezen wat ze willen doen. Op die manier is er veel meer ruimte om hobby’s te integreren in het lessenpakket.

Je hobby inpassen in je nieuwe leven

Door kinderen te helpen om het zelf te doen en hun vrij te laten in hun ontwikkeling, zullen ze later ook een evenwichtig balans kunnen vinden tussen studeren en hobby’s en nog later in het leven tussen werken en persoonlijk leven. Maar ook als je al studeert, is het belangrijk om tijd vrij te maken voor hobby’s. Als je sport, doe je er goed aan om een nieuwe sportvereniging te zoeken dichtbij je nieuwe school. Kun je je hobby van thuis uit beoefenen? Bouw dan ontspanningsmomenten in tijdens het studeren met je hobby in de hoofdrol. Zo zul je gelukkiger zijn en kun je je hoofd even helemaal vrij maken.