Wandelen en fotografie – over ons

Wandelen, iedereen ouder dan 2 jaar kan het en doet het al dan niet regelmatig. Om van punt A naar B te raken of gewoon als ontspanning. Met een half uurtje wandelen na het avondeten kom je meteen aan je aanbevolen hoeveelheid beweging per dag, en wie in het weekend iets langere tochten onderneemt met vrienden of familie, heeft er de bonus van sociaal contact bij. Het is bovendien een hobby die weinig blessuregevoelig is, en zo ook geschikt voor jong en oud, voor mensen met overgewicht of voor wie herstelt van een blessure.

Wandelend een onbekende streek verkennen is ook een fijne manier om het gebied echt te leren kennen. Meestal wandel je niet langs de grote autowegen, maar kies je rustigere weggetjes uit, en net daar valt het meeste te zien. Je ontmoet de lokale bevolking, de fauna en flora, en door de relatief lage snelheid heb je de tijd om alles goed in je op te nemen. Niet verwonderlijk dus dat heel wat wandelaars ook een fototoestel in de aanslag houden. Een fijne combinatie die mooie plaatjes kan opleveren.

Het is die combinatie van wandelen en fotografie waar deze website aan geweid is. Eerst is er een overzicht van de wandelmogelijkheden in heel Europa, de verschillen tussen wandelingen van enkele uren, dagtochten tot meerdaagse trektochten. Speciale aandacht is er ook voor hoe je best omgaat met de natuur waar je door wandelt. Wil je je tochten zo goed mogelijk op de gevoelige plaat vastleggen, begin je best bij de basis van fotografie, maar ook over macrofotografie en landschapsfotografie is meer informatie te vinden. Tenslotte zijn er ook nog wat nuttige weetjes over de combinatie van wandeltochten en fotografie, en wat je achteraf allemaal met je verzamelde foto’s kan gaan doen.